GENEVIEVE RACETTE – NO WATER, NO FLOWERS

Een aangename muzikale verrassing komt overwaaien vanuit het Canadese Montreal, Quebec met zangeres en songschrijfster Geneviève Racette, Franstalig van origine maar op haar platen zowel in het Frans als in het Engels zingend. Dat doet ze met folk- en popsongs die over leuke melodieën en interessante songteksten beschikken. Dat componeren begon voor haar pas toen ze de kaap van 20 jaar al eventjes was gepasseerd.

Haar muzikale carrière begon in 2014 met een naar haarzelf vernoemde ep, gevolgd door het debuutalbum “Les Aurores Boréales” in 2016 en de ep “Covers” die eind 2017 op de markt verscheen. Voor 2019 had ze iets bijzonders in gedachten: er verschenen ep-tjes onder de naam “No Water, No Flowers” zijnde ‘Part One” in januari, “Part Two” in april en (u raadt het nooit) “Part Three” nu in mei, maar dan als volwaardig album dat ook “No Water, No Flowers” heet en waarop al de songs van die twee ep’s werden verzameld en aangevuld tot een 10 tracks tellend studioalbum.

Deze nummers werden in een meestal sober instrumentaal kleedje gestoken, wat zorgt voor een heel speciale sound bij een serie zeer mooie liedjes. Dit album van de in een zeer muzikale familie opgegroeide Geneviève Racette begint met de heerlijk mooie, loepzuiver gezongen akoestische ballad “Parachute”. Die kristalheldere stem is misschien wel het meest opvallende kenmerk van deze plaat, maar ook de melodieuze en melancholisch klinkende liedjes passen wonderwel bij de zang van deze Canadese dame.

Andere toptracks uit “No Water, No Flowers” zijn het folky nummer “Northern Star”, het muzikaal ijzersterke “Miles Away”, de betoverende pianoballad “Magnetic Love” en het poëtische “Margo’s Song”, naast de wonderlijke albumtiteltrack “No Water, No Flowers” (zie live vertolking op de video) en de dromerig klinkende afsluiter “In Your Arms”. De drie Franstalige nummers op dit album zijn het emotionele liefdesliedje “Sans Toi”, het delicaat fragiele “Mille Fois Par Jour” en “Les Lignes De Ma Main”, stuk voor stuk heerlijke topsongs waarin Geneviève Racette haar veelzijdigheid en muzikale talent kan etaleren.

Zoals in het begin van dit verhaal al aangegeven was deze tweede studioplaat van deze Noord-Canadese sirene een aangename verrassing, zeg maar een heel fijne ontdekking van een talent dat we vanaf nu ongetwijfeld van heel dichtbij zullen blijven opvolgen. “No Water, No Flowers” dus voor Geneviève Racette, maar geef haar dan met onze groeten maar eeuwigdurend muzikaal succes.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video